dr n. med. Angelika Kargulewicz

Dietetyk kliniczny

Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu na Wydziale Lekarskim II, kierunku Dietetyka. Swoją praktykę zawodową oraz badania do pracy doktorskiej realizowała na Oddziale Chorób Wewnętrznych, Metabolicznych i Dietetyki UMP prowadząc dietoterapię chorób przewodu pokarmowego i zaburzeń metabolicznych. Autorka licznych prac poglądowych i oryginalnych z zakresu dietetyki i żywienia człowieka opublikowanych na łamach czasopism polskich i zagranicznych. Wykładowca uniwersytecki i prelegent na konferencjach lokalnych oraz międzynarodowych. Redaktor prowadząca czasopisma o zdrowym odżywianiu Food Forum. Na co dzień prowadzi zindywidualizowane poradnictwo żywieniowe oraz zajmuje się diagnostyką nietolerancji pokarmowych. Zajęcia praktyczne realizuje w formie warsztatów kulinarnych i wykładów, na których już od lat edukuje w zakresie technik przygotowywania posiłków oraz postępowania dietetycznego w zaburzeniach metabolicznych i chorobach organicznych.

mgr inż. Iwona Sajór

Dietetyk kliniczny, ekspert ds. żywienia w fundacji DKMS i w Centrum Edukacji Zdrowotnej

Doktorantka na Wydziale Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Doświadczenie zawodowe zdobywała w Klinice Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii Mazowieckiego Szpitala Bródnowskiego w Warszawie, kierowała Pracownią Prewencji i Leczenia Żywieniowego Nowotworów w Instytucie Żywności i Żywienia. Autorka wielu publikacji w zakresie profilaktyki i leczenia chorób nowotworowych.

mgr Anna Paluch

Psycholog, psychodietetyk, szkoleniowiec

Jestem autorką szkoleń stacjonarnych oraz e-kursów i webinarów psychodietetycznych dla specjalistów i klientów indywidualnych. Od 5 lat prowadzę Gabinet Psychodietetyczny Flow By Ania, gdzie pomagam naprawiać relacje z jedzeniem i wspieram w wychodzeniu z zaburzeń odżywiania. Pracuje holistycznie – korzystam z różnych gałęzi psychologii, ale również narzędzi coachingu, psychologii zdrowia, sportu, motywacji. Prowadzę konsultacje oraz mentoring dla specjalistów. Moja praca i pasja to strona dbamocud.pl.

mgr Agnieszka Pankau

Dietetyk, psychodietetyk praktyk

Specjalizuję się w zakresie edukacji żywieniowej oraz żywienia osób z otyłością. Pracuje jako edukator żywieniowy oraz kulinarny w Pilskim Banku Żywności. Ponadto ukończyłam Technologię chemiczną na Politechnice. Mgr inż. Technologii chemicznej, oraz mgr dietetyki spersonalizowanej oraz psychodietetyki.

mgr inż. Paula Nagel

Dietetyk-praktyk w Centrum Dietetycznym Online NIZP-PZH PIB w Warszawie.

Doświadczenie zawodowe zdobywała w Klinice Chorób Metabolicznych i Gastroenterologii Mazowieckiego Szpitala Bródnowskiego oraz w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie. Skutecznie pomaga pacjentom zdrowo schudnąć i odżywiać się prawidłowo w wybranych jednostkach chorobowych bez układania gotowych jadłospisów. Autorka wielu publikacji popularnonaukowych oraz treści merytorycznych do kampanii edukacyjnych. Obecnie podnosi swoje kompetencje zawodowe i poszerza swoją wiedzę z zakresu psychodietetyki i psychologii.

mgr Karolina Bibik

Dietetyk, dyplomowany psychoonkolog kliniczny

absolwentka Uniwersytetu Medycznego oraz Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu na kierunku dietetyka. Ukończyła także studia podyplomowe z psychoonkologii klinicznej na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu oraz liczne kursy i szkolenia. Autorka artykułów popularnonaukowych w czasopismach i na blogach. Jej głównym założeniem w pracy dietetyka jest indywidualne podejście, edukacja pacjentów, zarówno podczas konsultacji jak i podczas szkoleń czy wykładów. Motto to „zdrowa relacja z jedzeniem”. Prywatnie jest fanką sportu oraz dobrej kuchni.

mgr inż. Marta Michalak-Tomasik

Dietetyk, biotechnolog

Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu oraz Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Uczestniczka studiów podyplomowych z ,, Dietetyki w chorobach wewnętrznych i metabolicznych’’ oraz licznych szkoleń i konferencji naukowych. Specjalista wpisany na listę SOIT – polecany pacjentom z insulinoopornością. Współautorka książki ,,Leki i pożywienie – interakcje’’ oraz licznych artykułów o tematyce żywieniowej w czasopismach i portalach internetowych. Prowadzi szkolenia z zakresu personalizacji diety na podstawie badań nutrigenetycznych oraz lipidomicznych w DF Medica. Doświadczenie zawodowe zdobywała w klinikach i centrach medycznych jako członek zespołu terapeutycznego, pracując z pacjentami z chorobami metabolicznymi. Zwolenniczka medycyny spersonalizowanej i holistycznego podejścia do zdrowia. Współtworzy zespół specjalistów: www.udietetyczek.pl.

mgr Anna Adamczyk

Dietetyk

Absolwentka Dietetyki w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz Warszawskiej Akademii Wychowania Fizycznego. Absolwentka licznych szkoleń i konferencji dietetycznych, specjalista wpisany na listę SOIT – polecanych insulinoopornym. Doświadczenie zdobywała w Centrach Medycznych pracując z pacjentami w sposób holistyczny bazując na nowoczesnej diagnostyce nietolerancji i nadwrażliwości pokarmowych, nutrigenetyce i nutrilipidomice. Jej publikacje można znaleźć w podręcznikach: Sprawna Starość AWF Warszawa oraz Nowe trendy w Żywieniu i Suplementacji AWF Katowice. Udziela też porad jako ekspert w magazynie Hebe oraz innych czasopismach. Pasjonatka aromaterapii, wegetariańskiej kuchni i różnych form aktywności fizycznej. Obecnie w DF Medica prowadzi konsultacje pacjentów oraz szkolenia z nutrigenetyki. Współtworzy zespół specjalistów: www.udietetyczek.pl

mgr Paulina Górska

Dietetyk kliniczny

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego (studia I stopnia) oraz Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu (studia II stopnia). Obecnie doktorantka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu oraz właścicielka poradni dietetycznej Kobieca Strona Dietetyki. Specjalizuje się w diecie wspierającej płodność, żywieniu kobiet w ciąży oraz dietoterapii endometriozy, PCOS i choroby Hashimoto. W pracy z pacjentem łączy indywidualne podejście z Evidanced Based Medicine (EBM). Na co dzień prowadzi również blog www.kobiecastronadietetyki.pl gdzie, dzieli się swoją wiedzą z pacjentami.

mgr Joanna Walasek

Dietetyk kliniczny, biolog

Absolwentka studiów magisterskich i podyplomowych na Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach, absolwentka studiów magisterskich na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach, Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, Szkoleniowiec w Akademii Dietetyki Klinicznej z zakresu Żywienia w Nieswoistych Chorobach Zapalnych Jelit, Certyfikowany Ekspert Programu ModuLife mającego na celu prawidłowe żywienie osób z chorobą Leśniowskiego-Crohna, uczestnik szkolenie SOIT- "Specjalista przyjazny insulinooporym” polecany na stronie Fundacji https://insulinoopornosc.com/specjalisci-soit. Autorka wielu artykułów z zakresu żywienia w różnych jednostkach chorobowych publikowanych w renomowanych czasopismach. Obecnie prowadzi własny Gabinet Dietetyki Klinicznej w Chorzowie. Autorka strony internetowej: www.dietetykwalasek.pl. Uczestnik licznych szkoleń i konferencji naukowych z zakresu dietetyki. Interesuje się tematyką dotyczącą żywienia w chorobach przewodu pokarmowego, w tym przede wszystkim dietoterapią nieswoistych chorób zapalnych jelit, celiakii, ale i również żywieniem z chorobach nowotworowych i schorzeniach tarczycy.

mgr Klaudia Mikołajczyk

Dietetyk kliniczny, psycholog

Jestem absolwentką dietetyki na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu oraz psychologii na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Interesują mnie szeroko rozumiane psychodietetyka oraz psychologia jedzenia. Kieruję się ideą Evidence Based Medicine (EBM), starając się propagować holistyczne podejście do drugiego człowieka

mgr Vivian Carbogno-Barnabe

Dietetyk kliniczny, dietetyk pediatryczny

Dyplomowany dietetyk o dwóch specjalnościach: dietetyka kliniczna i pediatryczna. Absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach. Obecnie kontynuuję kształcenie w Szkole Doktorskiej Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach. Autorka skryptu naukowego „Żywienie w chorobach neurologicznych” oraz wielu publikacji naukowych. Główne zainteresowania to żywienie w chorobach endokrynologicznych (niedoczynność tarczycy, PCOS, nadczynność tarczycy, insulinooporność, cukrzyca typu I i II) oraz żywienie w chorobach neurologicznych (stwardnienie rozsiane, choroba Parkinsona, choroba Alzheimera, padaczka).

mgr Iwona Pasieczna

Dietetyk kliniczny

Z wykształcenia jestem dietetykiem klinicznym, obecnie prowadzę swoją działalność gabinetową w Studiu Zdrowia Be Healthy, które tworzymy wraz z partnerem. Swoją wiedzę opieram na nauce i własnym doświadczeniu, a do podopiecznych podchodzę całościowo, skupiając się nie tylko na zdrowym żywieniu, ale też na innych elementach dnia codziennego wpływających na stan zdrowia. Specjalizuję się w zaburzeniach gospodarki cukrowej i chorobach autoimmunologicznych. Uwielbiam swoją pracę, ponieważ czuję satysfakcję z tego co robię. Sprawia mi ogromną przyjemność obserwowanie efektów moich podopiecznych, co buduje moje poczucie pewności i skuteczności.

mgr Klaudia Buława

Dietetyk, psycholog

Absolwentka dietetyki Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz psychologii ukończonej z wyróżnieniem na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim, członek Polskiego Stowarzyszenia dietetyki; specjalista wpisany na listę SOIT – polecanych insulinoopornym; na co dzień pracuje w Centrum dietetycznym Naturhouse w Chełmie

mgr Magdalena Ziółek

Dietetyk kliniczny

Absolwentka studiów wyższych w Warszawie. Autorka bloga i mediów społecznościowych Jemy z Głową. Dietetyk kliniczny z zamiłowania do zdrowia i pasji do dobrego jedzenia. W obszarze jej zainteresowań leżą w szczególności choroby przewodu pokarmowego oraz tarczycy. Na co dzień współpracuje z pacjentami z zaburzeniami żołądkowo-jelitowymi (m.in. stanami zapalnymi jelit, zespołem jelita drażliwego, chorobą refluksową przełyku) oraz chorobami tarczycy (choroba Hashimoto, niedoczynność tarczycy), a także chorobami autoimmunologicznymi, alergiami i nietolerancjami oraz insulinoopornością i zespołem policystycznych jajników (PCOS). Każdego pacjenta obejmuje całościową, spersonalizowaną opieką.

mgr Alicja Kępska

Dietetyk kliniczny

Pasjonatka zdrowego stylu życia i racjonalnego podejścia do diety. Absolwentka Akademii Morskiej w Gdyni, gdzie zdobyła tytuł magistra w zakresie Usług Żywieniowych i Dietetyki. Od 4 lat prowadzi własną firmę HashtagDiet, gdzie skupia się na pracy on-line. Specjalizuje się w: zaburzeniach hormonalnych (PCOS, Hashimoto, nadczynność i niedoczynność tarczycy), alergii na nikiel, insulinooporności (posiada tytuł dietetyka przyjaznego insulioopornym), hipoglikemii reaktywnej. Prowadzi również warsztaty/zajęcia kulinarne w szkołach lub korporacjach.

BSc Joanna Jurek

Dietetyk kliniczny

Absolwentka studiów biomedycznych (BSc Biomedical Sciences), obecnie doktorantka Instytucie Żywności i Zdrowia Człowieka (Nutrition Innovation Centre for Food and Health) na Ulster University w Irlandii Północnej. Prowadzi badania dotyczące wpływu spożycia ryb na zdrowie człowieka i ryzyko chorób o podłożu autoimmunologicznym. Posiada dodatkowe kwalifikacje międzynarodowego eksperta ds. suplementacji dietetycznej, mentoringu zdrowia i planowania zmiany w zakresie diety i wprowadzania zdrowych nawyków żywieniowych. Dzieli się i promuje najnowszą, potwierdzoną badaniami wiedzę w zakresie żywienia i zdrowia człowieka. Swoją rozbudowaną działalność nieustannie realizuje już od ponad 8 lat, stale angażując się we współpracę z licznymi magazynami dietetycznymi o charakterze poradnikowym zarówno w Polsce jak i w Wielkiej Brytanii (Biokurier, LNE, Thrive, Business Woman & Life, Food Forum, Food Expert, Dietetycy.org, Wiedza i Praktyka). Joanna jest również częstym gościem audycji zapraszanym w roli eksperta, zwłaszcza w RMF.FM Twoje Zdrowie, Melo Radio, czy TV Toya. Dwukrotnie uczestniczyła jako prelegentka konferencji TEDx w Krakowie oraz Łodzi.

mgr Patrycja Kłysz

Dietetyk kliniczny

Dietetyczka z zawodu i pasji. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. W swojej pracy zawodowej poświęciła się głównie żywieniu w mukowiscydozie, nefrologii, sporcie i onkologii. Pracowała jako dietetyk pierwszej drużyny KKS Lech Poznań, z pacjentami Wielkopolskiego Centrum Onkologii oraz innych szpitali i stacji dializ, zajmowała również stanowisko szefa kuchni, a gotowanie i podróże to jej pasja. Od 10 lat współpracuje z Fundacją MATIO.

mgr Alina Niezgódka-Klósak

Dietetyk kliniczny

Dietetyk kliniczny (MEDIC Poznań), wykładowca uniwersytecki (Uniwersytet Medyczny w Poznaniu); autorka publikacji naukowych w czasopismach polskich i zagranicznych, doktorantka w Katedrze i Klinice Gastroenterologii, Dietetyki i Chorób Wewnętrznych, Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Specjalizuje się w dietoterapii zaburzeń metabolicznych (Specjalista SOIT), endokrynologicznych i chorób przewodu pokarmowego (ModuLife Expert).